LIVE TV | FM     REALITATEA WEBTV |  REALITATEA.TV |  REALITATEA.FM |  REALITATEA.MOBI 
English
 English | 
Login
 Login | 
Newsline rss
 Newsline | 
 Forum | 
 Despre noi | 
 Echipa | 
 Contact

La ce mai poţi folosi sare în afară de mâncăre
de Admin, miercuri 24 august 2011
1 imagine, 0 comentariiDe mii de ani, sare a fost folosită pentru a da gust mâncărurilor. Dar ştiai că sarea poate fi utilizată şi pentru păstrarea produselor alimentare şi pentru îngrijire corporală şi la curăţenie?

Sarea poate să-ţi indice dacă oul pe care îl voi folosi la mâncare este proaspăt sau nu. Puneţi două linguriţe de sare într-o cană cu apă şi aşezaţi în cană oul întreg. Dacă oul este proaspăt, se va scufunda. Dacă este vechi, va pluti.

Tot sare poate împiedica decolorarea fructelor. Pe lângă zeama de lămâie şi oţetul, şi apa cu sare poate opri decolorarea merelor şi perelor . Scufundaţi merele sau perele, imediat după tăiere, în apă uşor sărată şi nu-şi vor schimba culoarea.

Sarea te scapă şi de mirosul de ceapă şi de usturoi de pe mâini. Frecă mâinile cu sare şi oţet.

Un vârf de sare ajută la obţinerea într-un timp mai scurt a spumei din albuşul de ou.

Împiedică apariţia mucegaiului pe brânză. Pentru a preveni apariţia mucegaiului, împachetaţi brânza într-o pânză înmuiată în apă sărată.

Sarea prelungeşte viaţa periuţei de dinţi. Înmoaie periuţa de dinţi în apă cu sare înainte de prima utilzare. Va rezista mai mult.

Sarea curăţă dantura. Amestecă o parte sare fină cu două părţi de bicarbonat de sodiu. Pune din amestec pe periuţa şi apoi spală cu ea dinţii aşa cum faci de obicei. De asemenea, amestecul dizolvat cu puţină apă poate fi folosit şi pentru clătirea gurii. Împrospătează respiraţia. În cazul persoanelor care au un abces, pe lângă vizita obligatorie la stomatolog, este indicată clătirea gurii, de câteva ori pe zi, cu apă călduţă în care s-a dizolvat o linguriţă de sare.

Sare calmează durerea în urma unei înţepături de albină. Dacă te-a înţepat o albină, scoate acul , pune puţină sare pe locul în care ai fost înţepat şi freacă. Durerea dispare.

Sare, tratament pentru înţepăturile de tânţar. Apa sărată ajută la calmarea mâncărimilor provocate de înţepăturile tânţarilor.

Sarea e un bun exfoliant. După baie, când piele este încă umedă, masaţi corpul cu sare uscată. Apoi clătiţi. Veţi obţine o piele fină. Sarea stimulează circulaţia.

Apa cu sare calmează durerile de gât. Amestecaţi o lingură de sare cu apă călduţă şi faceţi gargară.

Sarea te scapă de furnici. Presăraţi sare pe la uşi, la ferestre, prin locurile prin care furnicile pătrund în casă. Furnicilor nu le place să se plimbe pe sare.

NU turnaţi apă peste o tigaie cu ulei care arde. Puteţi pune sare. Granule de sare absorb căldura şi ajută la stingerea focului.

Lumânările vor arde mai mult dacă înainte de utilizare vor fi ţinute câteva ore în apă cu sare, apoi uscate.

Sare ajută la păstrarea florilor în vază pentru mai mult timp. Un strop de sare adaugată în apă într-o vază va păstra florile proaspete mai mult timp. (Puteţi încerca, de asemenea, cu o aspirină sau un strop de zahăr. Au acelaşi efect)

Sarea topeşte gheaţa de pe trotoare. Presăraţi sare pe drumurile de acces pentru a împiedica formarea gheţuşului. Dar nu exageraţi cu sare, căci utilizare ei poate duce la deteriorarea asfaltului şi tălpilor ghetelor şi cizmelor.

Sarea "îmblânzeşte” focul la grătar. Aruncă un pic de sare pe foc atunci când frigi produsele alimentare din care curge zeamă pentru a reduce flăcări şi fumul, fără a stinge cărbunii.

Curăţaţi canalizarea de la chiuvetă şi cadă. Toarnă sare amestecată cu apă fierbinte pe scurgerea de la chiuvetă căci curăţă grăsimile depuse pe ţeavă.

Ajută la curăţarea frigiderului. Un amestec de sare şi apă minerală poate fi folosit pentru a distruge şi a dezinfecta interiorul frigiderului, evitând astfel folosirea produselor chimice în locul în care păstraţi mâncarea.

Sare te ajută la îndepărtarea petelor de vin roşu. Dacă ai vărsat un pahar de vin roşu, pune repede pe pată puţină sare. Va absorbi vinul. După cină, pune faţa de masă la înmuiat în apă rece timp de 30 de minute, apoi spal-o.

Sare împiedică îngheţarea hainelor uscate afară iarna. Folosiţi sare la clătirea hainelor, va împiedica îngheţarea lor dacă le puneţi la uscat în aer liber.

Elimină petele de transpiraţie. Adaugă patru linguri de sare într-un litru de apă caldă şi cu un burete freacă petele de transpiraţie de pe haine.

Combate mucegaiului sau petele de rugină. Umeziţi obiectele mucegăite sau ruginite cu un amestec de suc de lămâie şi sare, apoi puneţi-l la soare până se albeşte. Apoi clătiţi-l şi uscaţi-l.


Telefoane si laptopuri de la 30 Ron. Maxim 100 Ron orice produs (P)

0 comentarii

Comentează articolul La ce mai poţi folosi sare în afară de mâncăre
Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!