LIVE TV | FM     REALITATEA WEBTV |  REALITATEA.TV |  REALITATEA.FM |  REALITATEA.MOBI 
English
 English | 
Login
 Login | 
Newsline rss
 Newsline | 
 Forum | 
 Despre noi | 
 Echipa | 
 Contact

Sfecla roşie - o legumă minune
de maria, miercuri 27 mai 2009
1 imagine, 2 comentarii
Nu mai reprezintă niciun secret faptul că legumele sunt o adevarată minune pentru  sănătatea organismului.

Ştiaţi ca sfecla roşie este energizantă, mineralizantă, antianemică şi stimulatoare a activităţii ficatului?

În afară de faptul că sfecla este cunoscută pentru capacitatea ei de a reduce grăsimile, este recomandată şi dacă suferiţi de afecţiuni digestive, pulmonare şi hepatice. Terapeutul austriac Rudolf Breuss afirmă că sucul de sfeclă roşie este unul dintre cele mai puternice remedii în tratarea leucemiei şi a cancerului.

 

Cura de suc de sfeclă roşie înseamnă 150 ml de suc zilnic băut în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. O ceaşcă de suc de sfeclă roşie are 75 de calorii, 3,4 fibre, 17 carbohidrati, 136 mg acid folic, 131 mg sodiu, 519 mg potasiu. Studiile arată că acest suc ajută ficatul să distrugă grăsimile depozitate.

 

Sfecla roşie este indicată şi femeilor însărcinate pentru ca este bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine foarte mult acid folic, calciu, fier şi potasiu.

 

Foarte bună este şi salata de sfeclă roşie coaptă şi rasă condimentată cu hrean. Este important de stiut faptul că sfecla nu-şi pierde proprietătiile benefice dacă este fiartă sau gătită.

 

Evitaţi sfeclele cu pete, zgârieturi sau pe cele moi pentru că pot fi semne că sunt alterate. Se depozitează în frigider, fără să fie spălate şi se pot păstra timp de 2-3 săptămâni. Dacă se congelează acestea se pot înmuia după decongelare.

Când vreţi să o pregătiţi o spălaţi şi o curăţaţi. Nu trebuie să o taiaţi sau să îi înlăturaţi coaja. Se pune sfecla într-o oală cu apă şi se lasă la fiert timp de 45 de minute. Pentru păstrarea culorii nu se pune sare în timpul pregătirii ci doar suc de lămâie.Este foarte bună pentru supe sau salate.

 

În concluzie, includerea sfeclei în dieta zilnică vă ajuta la reducerea riscului apariţiei de dezechilibre cognitive, osteoporoză şi afecţiuni cauzate de un nivel ridicat al colesterolului.

 

Vă recomandăm şi câteva reţete pe bază de sfeclă roşie:


Salată de sfeclă roşie


Supă de sfeclă roşie cu hrean


Supă de sfeclă roşie şi mere


Salată regală


Supă cremă de sfeclă cu bacon


Borş de sfeclă roşie cu costiţă afumată

Telefoane si laptopuri de la 30 Ron. Maxim 100 Ron orice produs (P)

2 comentarii

  • 01 bagatare (vineri 29 mai 2009 10:08:26)
    interesante retetele. :)
    arrow răspunde
  • 02 dicarmencitta1957 (vineri 5 iunie 2009 22:59:58)
    Sfecla este o minune,are vitamine si regenereaza organismul,este buna si pentru cei care au probleme cu ficatul,cu sangele si nu numai,este buna la toate.
    arrow răspunde
Comentează articolul Sfecla roşie - o legumă minune
Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!