LIVE TV | FM     REALITATEA WEBTV |  REALITATEA.TV |  REALITATEA.FM |  REALITATEA.MOBI 
English
 English | 
Login
 Login | 
Newsline rss
 Newsline | 
 Forum | 
 Despre noi | 
 Echipa | 
 Contact

Retete din bucataria marocana
de Admin, luni 25 ianuarie 2010
1 imagine, 1 comentariu 
O masa marocana va va surprinde întotdeauna printr-o diversitate de arome, gusturi si texturi. Bucataria de aici este la fel de variata precum cultura. Influentele diferitelor popoare se pot înca citi printre mirodeniile care se perinda prin farfurii. Bucatariile berbera, araba, maura, turca si evreiasca sunt doar câteva dintre sursele carora Marocul le datoreaza bogatia gustului sau. Iata câteva arome pe care le veti simti cu siguranta: chimen (kamoun), ghimbir, sofran, scortisoara (karfa), piper, susan, maghiran, coriandru (kasbour), busuioc, lamâie, usturoi, miere. Putine mese fara cuscus, orez, linte si naut! Cu exceptia Ramadanului, prânzul este masa principala din cursul unei zile. Înainte de traditionala tocanita tanjine, marocanii întotdeauna servesc o salata. Pâinea este de asemenea foarte importanta. Ea este folosita pe post de tacâm, pentru ca aici se manânca cu mâna, dupa cum probabil deja stiti. Cuscusul, ingredient de origine berbera, însoteste cel mai adesea carnea de miel sau cea de pui. Dulciurile fac si ele parte din meniul traditional.

Doua dintre cele mai cunoscute prajituri sunt kaab el ghzal si halwa shebakia, prima este preparata din migdale si alune, iar a doua are în componenta susan si miere si se manânca cu precadere în timpul postului musulman. Cum conform religiei musulmane, consumul de alcool este interzis, marocanii beau mult ceai, ceai de menta, de cele mai multe ori. Prepararea acestuia este considerata o arta, iar consumarea lui alaturi de prieteni este unul dintre ritualurile cele mai importante din viata de zi cu zi.
 

 Pâna si turnarea în cesti are ceva special: se folosesc anumite ceainice argintii cu gât lung din care ceaiul este varsat în pahare colorate, de sus, de la câteva zeci de centimetri, în doua etape. Toate acestea pentru ca marocanii cred ca astfel bautura lor va fi mult mai aerata si mai aromata. Marocanilor le place ceaiul foarte dulce si ca dovada a aprecierii acestui ingredient, batrânii spun ca odata zaharul conic era parte din zestrea fiecarei fete. Strazile din Maroc sunt pline cu ceea ce am putea numi fast-food-uri. Doar ca, spre deosebire de tarile vestice, aici acesta nu este de loc un obicei modern, ci o traditie. Unul dintre sandviciurile locale se numeste bocadillo, a fost adus aici de spanioli si contine, pe lânga bagheta de rigoare, salata si ton sau omleta.

sursa: Pravalia cu carti
Telefoane si laptopuri de la 30 Ron. Maxim 100 Ron orice produs (P)

1 comentariu

  • 01 Lela (marți 20 decembrie 2011 18:12:49)
    This is great that we are able to get the credit loans moreover, that opens up new possibilities.
    arrow răspunde
Comentează articolul Retete din bucataria marocana
Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!